çöMüz rockciyiZ gururLuyuz xD


Linkin Park Biyografi

24.09.2008 10:40

Üyeleri

Linkin Park, bir Amerikalı rock grubudur. 1996'da Xero adıyla kurulduğundan beri 50 milyondan fazla albüm satmayı ve iki Grammy ödülü kazanmayı başarmıştır.[1][2][3] İlk albümleri Hybrid Theory ile büyük bir başarı kaydetmişlerdir ve 2005 yılında Gold CD ile bu başarıları belgelenmiştir.[4] İkinci albümleri Meteora ile ise bu ünlerini devam ettirdiler ve Billboard 200'de ilk sırayı 2003'te aldılar. Bu başarıları onların albüm turneleri ve dernek konserlerini de başlatıyordu.[5]

Meteora ve Hybrid Theory albümleri ile daha çok nu metal tarzını icra eden grup[6], daha sonra, 2007 yılında çıkardıkları Minutes to Midnight ile bu türden uzaklaşıp alternatif rock türünde çalışmalar vermeye başlamışlardır. Billboard 200 listesinde bu albümle yeniden ilk sırayı alarak piyasa sürülmesinin ilk haftasında bu listeye oturma başarısını göstermiştir.

Linkin Park kendi çıkardıkları bu albümlerin yanı sıra yaptıkları düetlerle de dikkat çekmişlerdir. Bunlardan en kayda değerleri Jay-Z ile yaptıkları düetlerdir.

 

—————

Geri