çöMüz rockciyiZ gururLuyuz xD


H.I.M. Biyografi

15.10.2008 10:54

 

Adını 1997 yılında duyuran “His Infernal Majesty”, yani kısa adıyla HIM ilk çıkardıkları albümleri Greatest Lovesongs Vol.666 ile müzik dünyasına giriş yaptı. Finlandiya’dan çıkan pek nadir ve başarılı gruplardan olan HIM’in kadrosu şöyle oluşuyor;

Vokalde: Ville Valo
Elektro gitarda : Linde
Bass gitarda: Mige
Bateride: Gas
Klavyede: Burton

HIM’in “Greatest Lovesongs, Vol.666″ olan ilk albümlerindeki Chris Isaac şarkısı “Wicked Game” coverı grubun tanınmasında çok büyük etken olmuştur. HIM hayranları yeni bir albüm beklentisi içindeydi ve 1999 yılında “Razorblade Romance” albümü piyasaya sürüldü. Albümde adından çok söz ettirecek olan bir parça vardı: “Join me in death”. Şarkı büyük bir patlayış yarattı ve HIM’in adı giderek yayılarak hayran kitlelerinin çoğalmasında büyük rol oynadı.. Valo yaptığı röportajlarda “Join Me In Death” en kötü parçamızdı gibi açıklamalar yapsa da, dinleyicilerin şarkıya ilgisi Valo’nun yanıldığını gösterdi. Albümde yer alan diğer parçalar “Gone With The Sin”, “Right Here In My Arms” , “Ressurection” ,HIM’in yakaladığı başarının kalıcı olacağını gösterdi.

HIM, hiç beklemeden,2001 yılında “Deep Shadows And Brillant Highlights”ı piyasaya sürdu fakat albüm diğerleri kadar ilgi görmedi.Buna rağmen ilgi çeken bir çok şarkıyı içeren bu albümde “In Joy And Sorrow” , Pretending , “Close To The Flame” ve Beautiful çokça dinlenen şarkılar oldu. Ardından Love Metal albümü 2003 yılında çıktı ve albümde en çok tutulan şarkılardan biri “The Funeral of the Hearts” oldu. Grup; 15 mayıs 2004’te “And Love Said No: The Greatest Hits” adlı iki şarkı içeren bir albüm yayınladı. Albümde “And Love Said No” ve “Solitary Man” adlı şarkılar bulunuyordu.

Beşinci Stüdyo albümün adı Dark Light idi ve 2005′te piyasaya sürüldü. Billboard Top 200’de 20. sıraya oturan albüm, ABD’de 500000 kayıttan fazla sattı.
2006 ya doğru geldiğimizde ise Uneasy Listening Vol. 1 ve Uneasy Listening Vol. 2 adlı albümleri piyasaya sürüldü. Bu albümlerde eski albümden toplamalar bulunuyordu.

“Venus Door” albümü Eylül’de geliyor. Albümde yer alan “Passions’s Killing Floor” , Transformers adlı Steven Spielberg imzasını taşıyan güzel bir filmin soundtrack listesinde.

—————

Geri